Kruys en Janssen maken indruk: Het gaat heel erg goed

Kruys en Janssen maken indruk: "Het gaat heel erg goed"

24-12-2022 18:34
19

Marco Bogers, algemeen directeur van VVV-Venlo, is blij met Willem Janssen en Rick Kruys. De technisch manager en hoofdtrainer doen het volgens Bogers uitstekend in Venlo.

De ervaren Jos Luhukay werd vervangen door Kruys en Stan Valckx maakte plaats voor Janssen, beide onervaren pionnen dus. "Het gaat heel erg goed. Ik ben ook heel lang bezig geweest met Willem, al jaren. Ik heb hem eerst overtuigd om voor dit vak te kiezen daarna moest ik hem overtuigen om voor VVV te kiezen", zegt Bogers bij L1 Voetbaldiner.

"Het gaat goed met Willem. Hij heeft met Marc van Hintum (hoofd scouting VVV red.) een goede buddy. Willem is bezeten van het vak, maar heeft ook het intelligentievermogen om een bepaalde visie te ontwikkelen. Daarnaast is hij voor veel spelers in onze groep toch iemand om tegen opkijken. Hij heeft een adviserende rol", zegt Bogers.

Volgens Bogers was het nodig om de organisatiestructuur te veranderen. Hij zegt dat VVV het niet goed voor elkaar had en nu wel. "We hebben nu een hoofd scouting, hoofd jeugdopleiding en een technisch manager die samen nauw overleg voeren over de doorstroom van talentvolle spelers en het topsportklimaat. Ik vind het belangrijk dat dat een continu proces is. Uiteindelijk gaat het ook om resultaat halen en dat geldt niet alleen voor commerciële mensen, maar ook voor managers in het voetbal. En uiteindelijk functioneert het alleen als je het in de juiste structuur doet en met de juiste mensen."

VVV staat momenteel op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.