Van Ginkel knokt zich terug bij PSV: 'Hoopgevende signalen voor hem'

Van Ginkel knokt zich terug bij PSV: 'Hoopgevende signalen voor hem'

25-12-2022 19:07 Laatste update: 19:18
36

Marco van Ginkel heeft op het trainingskamp van PSV een erg goede indruk achtergelaten, meldt het Eindhovens Dagblad. In de eerste seizoenshelft hoefde de middenvelder niet op veel speeltijd te rekenen.

Van Ginkel was in de eerste helft van dit seizoen voornamelijk buiten het veld belangrijk voor PSV. Maar uit de analyse van de Eindhovense krant blijkt dat hij ook binnen de lijnen weer terug kan komen. 'Wie dacht dat zijn rol helemaal is uitgespeeld, gaat bij het zien van zijn functie in het team toch weer twijfelen. Hij wordt eindelijk weer voetballer en dat zijn hoopgevende signalen voor hem. Toch blijft het de vraag of hij zijn oude niveau van bijvoorbeeld 2019 nog aan kan tikken.'

In 2013 maakte Van Ginkel als aanstormend talent de overstap van Vitesse naar Chelsea. Hij stond acht jaar onder contract bij de club, maar hij kwam in totaal tot slechts negentien duels in de Premier League. Aanhoudend en schrijnend blessureleed hield Van Ginkel tegen om zijn oude niveau van Vitesse weer op te pakken. Bij PSV bloeide hij weer op en begon hij weer beter te spelen. In totaal speelde hij 117 wedstrijden voor de Eindhovenaren, maar in de eerste helft van dit seizoen kwam hij maar sporadisch in actie.