'Fraaie transfer lonkt voor Van den Boomen: Galatasaray wil toeslaan'

'Fraaie transfer lonkt voor Van den Boomen: Galatasaray wil toeslaan'

26-12-2022 19:47
18

Branco van den Boomen staat in de belangstelling van Galatasaray. De Turkse topclub probeert hem mogelijk al deze winter los te weken bij Toulouse, meldt het Eindhovens Dagblad.

Van den Boomen heeft een aflopend contract, waardoor hij een interessant doelwit is voor veel clubs. Volgens het ED mengt Galatasaray zich in de strijd. De huidige koploper van de Süper Lig hoopt hem in januari of in de zomer vast te leggen, maar betaalt liever niet meer dan een kleine transfersom, zo weet het ED.

Van den Boomen gaf eerder al aan dat een transfervrij vertrek bij Toulouse tot de mogelijkheden behoort. De 27-jarige middenvelder had vorig seizoen een groot aandeel in het kampioenschap in de Ligue 2. Ook op het hoogste niveau doet Van den Boomen het uitstekend. In 15 optredens was hij goed voor één doelpunt en vier assists. Mede daardoor staat de promovendus momenteel knap twaalfde.

Na zijn opleiding bij Ajax brak Van den Boomen door bij FC Eindhoven. Hij speelde ook voor sc Heerenveen en De Graafschap. In 2020 pikte Toulouse hem op, waarna de spelmaker een knappe ontwikkeling doormaakte.