Memphis en De Jong wacht zaterdag direct weerzien met 'Oranje-scheidsrechter'

Memphis en De Jong wacht zaterdag direct weerzien met 'Oranje-scheidsrechter'

27-12-2022 14:12
17

Frenkie de Jong en Memphis Depay komen in de eerste competitiewedstrijd na de WK-break direct Mateu Lahoz tegen. De Spaanse scheidsrechter leidde eerder deze maand de kwartfinale tussen Argentinië en het Nederlands elftal.

La Liga wordt donderdagavond hervat. Zaterdag neemt Barcelona het in speelronde vijftien op tegen stadsgenoot Espanyol. Uitgerekend de veel bekritiseerde Lahoz krijgt de leiding over Derbi Catalán. De leidsman trok tijdens de kwartfinale in Qatar liefst negentien gele kaarten, waarvan twee voor Denzel Dumfries. Daarnaast baarde Lahoz opzien, door Lionel Messi geen geel te geven voor een opzichtige handsbal.

Onder meer bij De Jong kwam na afloop van het duel de stoom uit zijn oren. "Ze schieten een bal bij ons in de dug-out in en daar gaf hij niks voor. Messi pakt de bal met zijn hand en dat laat hij gaan. Het was schandalig", foeterde hij. "Ik ken hem. Het is een goede gast, normaal ook een goede scheidsrechter, maar wat hij in de verlenging liet zien was schandalig. Hij was niet meer voor rede vatbaar."

De kans is groot dat zowel Memphis als De Jong zaterdag op het wedstrijdformulier staat. Beide Nederlanders zijn na het WK weer in training bij Barcelona. Voor Memphis lonkt een basisplaats, aangezien Robert Lewandowski met een schorsing aan de kant staat.