Van Barcelona en Liverpool tot Go Ahead Eagles, Adekanye heeft vertrouwen

Van Barcelona en Liverpool tot Go Ahead Eagles, Adekanye heeft vertrouwen

27-12-2022 23:28
14

Bobby Adekanye is pas 23, maar heeft al een heel voetballeven achter de rug. Na periodes bij FC Barcelona, SS Lazio en Liverpool is de geboren Nigeriaan nu neergestreken bij Go Ahead Eagles en daar heeft hij het uitstekend naar zijn zin.

"In mijn loopbaan heb ik nooit echt een close relatie gehad met een trainer", vertelt Adekanye in gesprek met ESPN. "Ik ben een jongen die dat gevoel wel altijd zou willen hebben en ik heb dat nu wel met René Hake. Ik denk dat we best wel makkelijk in de Eredivisie kunnen blijven." Go Ahead Eagles staat op dit moment op de elfde plek in de Eredivisie.

Wedden

Meer odds

Adekanye doorliep de jeugdopleiding bij Ajax, PSV, FC Barcelona en Liverpool, maar zijn talent kwam er in het profvoetbal nooit helemaal uit. Later speelde hij nog voor onder andere Cádiz en SS Lazio. Vooral die laatste ploeg maakte veel indruk op hem. "Daar heb ik gezien hoe de voetbalwereld echt in elkaar zit. Ik kwam aan in een echte grote mannen kleedkamer. Die jongens waren allemaal internationals. Noem een Ciro Immobile, Lucas Leiva en Luis Alberto. Zij hebben mij veel advies gegeven en mij een betere speler gemaakt."