Feyenoord heeft geen kind aan FC Emmen, maar ziet vaste kracht wegvallen

28-12-2022 15:49 Laatste update: 15:50
39

Feyenoord heeft woensdagmiddag in een benefietwedstrijd zonder problemen afgerekend met FC Emmen. In het laatste duel van dit kalenderjaar voor de Stadionclub werd er met 5-0 gewonnen.

Arne Slot begon met zijn beoogde basiself voor de tweede seizoenshelft aan de wedstrijd. Jacob Rasmussen nam de plek van de geblesseerde Gernot Trauner in, terwijl Igor Paixão in de punt van de aanval de voorkeur kreeg boven Santiago Gimenez. Danilo begon door een blessure eerder deze voorbereiding ook op de bank.

Na twaalf minuten was het voor het eerst raak voor Feyenoord. Een goede aanval over links werd na een hakbal van Paixão binnengetikt door Patrik Walemark. Vijf minuten later verdubbelde diezelfde Walemark de marge. Ditmaal schoof hij, op aangeven van Orkun Kökcü, met links in de verre hoek raak. In de eerste helft ook een flinke tegenvaller voor Feyenoord en Slot, die Quinten Timber geblesseerd zag uitvallen.

Op het uur voerde Slot tien wisselingen door. Alleen Mats Wieffer, die voor rust Timber verving, bleef staan. Met frisse energie gingen de Rotterdammers op zoek naar meer doelpunten. Die vielen er in de slotfase. Oussama Idrissi tekende een kwartier voor tijd voor de 3-0, Marcus Pedersen zorgde tien minuten voor tijd voor de mooiste treffer van de middag. De Noorse rechtsback pegelde van randje zestien de bal in de verre kruising.

Het slotakkoord kwam op naam van Danilo. Op aangeven van collega-spits Gimenez schoof de Braziliaan de bal binnen. Alireza Jahanbakhsh zag twee minuten voor tijd nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Koploper Feyenoord hervat de Eredivisie op 8 januari met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Emmen start met een uitwedstrijd tegen FC Twente.