Liverpool verslaat Leicester: Faes (oud-Excelsior) de schlemiel van de avond

30-12-2022 22:55 Laatste update: 23:40
18

Liverpool heeft vrijdagavond in eigen huis een moeizame zege geboekt op Leicester City: 2-1. Liverpool kwam vroeg op achterstand, maar maakte dat nog voor rust goed dankzij twee eigen doelpunten van Leicester-verdediger Wout Faes.

Vlak voor de aftrap werd er op een zeer sfeervol Anfield een minuut stilgestaan bij het overlijden van voetbalicoon Pelé, die donderdagavond overleed aan de gevolgen van darmkanker. Ook werd er een eerbetoon gebracht aan clubicoon David Johnson, die eind november op 71-jarige leeftijd het leven liet.

Cody Gakpo, die nog niet speelgerechtigd is, zag vanaf de tribune hoe Leicester al na vier minuten spelen op voorsprong kwam. Middenvelder Kiernan Dewsbury Hall kon zomaar oversteken waarna hij ogenschijnlijk simpel Liverpool-doelman Allison Becker verschalkte.

De thuisploeg speelde vrijwel de gehele eerste helft slordig en kwam nauwelijks tot kansen. Vlak voor rust kreeg het twee late kerstcadeautjes. Wout Faes, oud-speler van Excelsior, maakte in zowel de 38e als in de 45e minuut een eigen doelpunt. Zo ging Liverpool alsnog rusten met een 2-1 voorsprong.

In de vermakelijke tweede helft werd er niet meer gescoord, ondanks behoorlijk wat kansen voor zowel Liverpool als Leicester. Zo kregen Jamie Vardy en Darwin Núñez nog grote mogelijkheden. De bezoekers raakten ook nog de lat, maar deden dat, zo bleek later, vanuit buitenspelpositie. Liverpool trok de overwinning uiteindelijk over de streep en staat nu zesde in de Premier League. Leicester staat dertiende.

West Ham United - Brentford
Ook West Ham en Brentford mochten vrijdagavond aan de bak. De bezoekers waren met 0-2 te sterk voor de ploeg van manager David Moyes. Ivan Toney en Josh Dasilva tekenden nog voor rust voor de eindstand.