'Uitblinker' Madueke wekt interesse van AC Milan: 'Daar wordt hij kapot getraind'

'Uitblinker' Madueke wekt interesse van AC Milan: 'Daar wordt hij kapot getraind'

02-01-2023 16:34 Laatste update: 16:53
42

Noni Madueke staat op het lijstje bij AC Milan. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal wordt er gesuggereerd dat de Engelsman beter tot het einde van dit seizoen bij PSV kan blijven.

Madueke was afgelopen week twee keer trefzeker in een oefenwedstrijd tegen AC Milan (3-0). "Hij was de absolute uitblinker", klinkt het. "Hij is eigenlijk al twee jaar basisspeler, al wordt hij gekweld door blessures." Door het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool moet Madueke opstaan. "Het moet zijn halfjaar worden, als hij tot minimaal de zomer blijft. Daar wil PSV wel op inzetten. Ruud van Nistelrooij heeft ook benadrukt dat er niemand meer weg mag."

"Hij moet gewoon blijven", wordt er gesteld. "Hij is chronisch geblesseerd geweest. In een topcompetitie - of hij nou naar AC Milan of de Premier League gaat - wordt hij kapot getraind. Dat kan hij nog niet aan. Maar hij is ook pas twintig, dus hij heeft alle tijd."

Het Eindhovens Dagblad schetste onlangs dat Madueke 'zomaar veertig tot vijftig miljoen euro' waard kan worden, mits de buitenspeler in de tweede seizoenshelft zijn definitieve doorbraak beleeft.