Speculatie over Álvarez-opvolging bij Ajax: 'Een hele goede optie, zelfde type'

Speculatie over Álvarez-opvolging bij Ajax: 'Een hele goede optie, zelfde type'

03-01-2023 16:22
39

Edson Álvarez staat op de nominatie om deze maand of komende zomer te vertrekken bij Ajax. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal wordt er gespeculeerd over een geschikte opvolger van de Mexicaan.

Chelsea en West Ham United zijn in de markt voor Álvarez, die er geen geheim van maakt een vervolgstap te willen maken. The Hammers willen de controleur komende zomer inlijven, waardoor Ajax een halfjaar de tijd heeft een vervanger te vinden. "Er is al eens een Braziliaan gelinkt aan Ajax: Danilo van Palmeiras", klinkt het. "In Argentinië loopt Alan Varela, die speelt bij Boca Júniors."

"Die staat in de belangstelling van FC Barcelona en Bayer Leverkusen. Het is een hele goede optie, een type Álvarez." Ook een derde Zuid-Amerikaan wordt genoemd. "Luis Chávez (CF Pachuca, red.), die op het WK voor Mexico een fenomenale vrije trap scoorde." 

Uit de Europese competities wordt Vinícius Souza geopperd. "Die werd afgelopen zomer al gelinkt aan PSV. Souza is onderdeel van de City Football Group en eigendom van Lommel SK. Hij wordt verhuurd aan Espanyol en keert in de zomer terug bij Lommel. Als Álvarez dan vertrekt, kan Ajax zijn slag slaan." Souza heeft een soortgelijk profiel als Álvarez.