Frenkie de Jong geslachtofferd, zien Spaanse media: 'Hij moest boeten'

Frenkie de Jong geslachtofferd, zien Spaanse media: 'Hij moest boeten'

09-01-2023 08:39 Laatste update: 08:43
35

De Spaanse media hebben genoeg om over te schrijven na de kraker van zondagavond tussen FC Barcelona en Atletico Madrid (1-0). Frenkie de Jong kon zijn stempel niet drukken. De wedstrijd kende een opmerkelijk einde door een worstelpartij tussen Ferran Torres en Stefan Savić, die beiden werden bestraft met rood.

Frenkie de Jong begon niet op zijn geliefde positie en had tegen Atlético een iets aanvallendere rol. Verwacht werd dat Sergio Busquets niet zou beginnen, omdat hij midweeks al 120 minuten speelde tegen Intercity CF in de Copa del Rey 'Op deze positie komt hij niet tot zijn recht', begint Mundo Deportivo over De Jong.

'Hij wist het verschil niet te maken en gaf het team niet de creativiteit die het nodig had. Hij moest daarvoor boeten en werd gewisseld in een wedstrijd met een opmerkelijk einde, toen Torres en Savić Grieks-Romeins gingen worstelen.' Uitkomst: een rode kaart voor beide spelers. 'Torres had zijn verstand moeten gebruiken, maar Savić is een dwaas', klinkt het.

Sport is iets positiever over het optreden van De Jong. 'Hij hielp Busquets in de opbouw en was verdedigend belangrijk.' Aanvallend bracht hij niet wat er van hem verwacht wordt, constateert de krant. 'Daar maakte hij het verschil niet. In de tweede helft begon hij niet goed en besloot Xavi om de onvermoeibare Franck Kessié te brengen'.

Door AS wordt De Jong zowel geprezen als bekritiseerd. 'Hij begon heel goed, met persoonlijkheid en wil.' Toen Barcelona het moeilijker kreeg, stond hij er niet volgens de krant. 'Hij vervaagde langzaam, tot zijn wissel.' 

'De Jong zat midden in een interessante strijd met Koke'. Tegen Atlético Madrid kon hij aanvallend niet belangrijk zijn', merkt Marca op. 'Hij heeft het spel geen diepte gegeven zoals hij dat wel kan. Hij heeft zich meer gewijd aan defensieve taken.'