Opvallend: Van Crombrugge moet weg, Nederlander nieuwe eerste keus Anderlecht

Opvallend: Van Crombrugge moet weg, Nederlander nieuwe eerste keus Anderlecht

11-01-2023 17:52 Laatste update: 19:00
39

Het financieel geplaagde Anderlecht wil af van aanvoerder Hendrik van Crombrugge. De 29-jarige doelman wordt richting de uitgang geduwd, net als onder meer Wesley Hoedt.

"Het bestuur heeft me meegedeeld dat het beter is dat ik vertrek", stelt Van Crombrugge, die bezig is aan zijn vierde seizoen in Brussel. "Ze moeten strategische beslissingen maken om de club weer financieel gezond te maken en ik pas niet meer in die plannen."

Van Crombrugge is één van de steunpilaren in de selectie van Anderlecht, maar door de opmars van het Nederlandse talent Bart Verbruggen (20) wordt hij niet langer als onmisbaar gezien. In de laatste twee duels kreeg Verbruggen de voorkeur. Het is een duidelijk signaal voor de aanvoerder, die in het verleden onder meer in verband werd gebracht met Ajax en PSV.

Volgens Het Laatste Nieuws moet de gevallen Belgische topclub de 'tering naar de nering zetten' deze winter. De clubleiding wil voor zeven miljoen euro aan salarissen lozen en met 1,6 miljoen behoort Van Crombrugge tot de grootverdieners. Dat geldt overigens ook voor Hoedt, die op jaarbasis 1,2 miljoen euro zou opstrijken. De Nederlandse verdediger zit al enige tijd op een zijspoor.

Mogelijk lonkt er een snelle oplossing voor Anderlecht, dat slechts elfde staat in de Jupiler Pro League. Van Crombrugge staat naar verluidt in de belangstelling van Celtic.