Jansen sprak meteen met Verhulst: 'Hij weet dat Ryan 'een serieuze snuiter' is'

Jansen sprak meteen met Verhulst: 'Hij weet dat Ryan 'een serieuze snuiter' is'

12-01-2023 16:55 Laatste update: 17:12
15

Hobie Verhulst beseft dat hij zijn basisplaats bij AZ spoedig kwijtraakt aan Mathew Ryan. De 29-jarige doelman weigert de handdoek desondanks in de ring te gooien.

Verhulst stond woensdag nog in de basis tijdens de eenvoudige bekerzege op Excelsior (1-4). Het is even slikken dat hij straks weer tweede keus is. "Ja, dat is balen natuurlijk", zegt hij in het Noordhollands Dagblad.

"Ik heb in de zomer de strijd met Vindahl gewonnen, dus ik ben op eigen kracht eerste keeper geworden. Daar ben ik trots op. Dat is keepers uit de opleiding van AZ niet eerder gelukt. En ik vind dat ik het dit seizoen goed gedaan heb, al heb ik in de laatste weken voor de winterstop wel wat steekjes laten vallen. Dat wil je niet, maar soms gebeurt dat."

AZ-coach Pascal Jansen bracht Verhulst begin deze week op de hoogte van de nieuwe situatie. "Hobie wist dat we op zoek waren naar een keeper, dus hij hield rekening met dit scenario. Als het dan uiteindelijk zover is, is het logisch dat je het daar met elkaar over hebt. Hobie weet ook dat Mathew Ryan 'een serieuze snuiter' is, en dat die hem straks gaat vervangen."

Dat AZ een ervaren keeper heeft aangetrokken, verbaast Verhulst niet. "Dat lijkt me voor een topclub als AZ heel normaal. En ik wist dat ze het gingen doen. Voor mij gaat mijn werk gewoon door: hard werken, het team helpen en de strijd aangaan met Mathew."

Verhulst had tegen Excelsior een slippertje, maar heeft het daar liever niet over. "Zullen we het hebben over de reddingen die ik vanavond heb verricht?", grapt hij.