Wieffer nuchter na basisdebuut Feyenoord: 'Moet me hierin verbeteren'

Wieffer nuchter na basisdebuut Feyenoord: 'Moet me hierin verbeteren'

13-01-2023 06:51 Laatste update: 08:02
53

Mats Wieffer verscheen donderdagavond voor het eerst aan de aftrap in een duel voor Feyenoord en was direct belangrijk. Hij bracht de Rotterdammers na een klein halfuur of gelijke hoogte en was dichtbij een tweede treffer. Ook stond hij aan de basis van een doelpunt.

Op zijn basisdebuut kijkt Wieffer tevreden terug. "Ik denk dat ik uiteindelijk gewoon prima heb gespeeld", zegt hij tegenover ESPN. "Na 70 minuten was de tank een beetje leeg, maar als team hebben we het goed gedaan. Het duurt wel wat lang voordat we het beslissen en aan het einde worden we nog wat naar achteren gedrukt, maar uiteindelijk ben ik tevreden."

PEC Zwolle opende de score al vroeg. In de derde minuut was het Haris Medunjanin die een wereldgoal maakte, waardoor het weleens een lastige avond kon worden. "Na zo'n wereldgoal weet je dat het zwaar kan worden, maar we herpakken ons goed. We creëerden veel kansen, alleen hij mag er wat sneller in. Als je deze wedstrijd hebt gezien, denk ik dat je een dikkere uitslag verwacht."

Mike Hauptmeijer, die in het doel stond bij de Zwollenaren, voorkwam een tweede treffer van Wieffer. "Dat was ook een wereldredding, want die ging precies in de kruising. Ik weet wat ik kan en als ik mijn ding doe, moet het wel goed komen. Er zijn nog dingen die ik kan verbeteren, zoals om me heen kijken in de kleine ruimtes, het scannen waar medespelers staan en een conditioneel stukje", aldus Wieffer.