Napoli ziet Milan morsen en is de grote winnaar, Inter rekent nipt af met Hellas

Napoli ziet Milan morsen en is de grote winnaar, Inter rekent nipt af met Hellas

14-01-2023 20:15 Laatste update: 22:58
7

Napoli is nu al de grote winnaar van dit weekeinde in de Serie A. I Partenopei versloeg zelf Juventus met grote cijfers (5-1) en een dag later liet de belangrijkste uitdager punten liggen: AC Milan speelde met 2-2 gelijk tegen Lecce. Internazionale was te sterk voor Hellas Verona en nadert de stadgenoot.

Lecce - AC Milan 2-2
AC Milan was aan zet om de achterstand op Napoli weer te verkleinen tot zeven punten, maar slaagde niet. Sterker nog, I Rossoneri stevenden lange tijd af op een nederlaag. Al na drie minuten werkte Theo Hernández de bal in eigen doel, nadat hij de bal verkeerd raakte na een voorzet. Nog voor rust verdubbelde Lecce de voorsprong: Morten Hjulmand gaf voor en Federico Baschirotto kopte raak.

Het was een dreun voor Milan, waar trainer Stefano Pioli ingreep. Onder meer Sergiño Dest kwam in de ploeg. Met de ex-Ajacied in de ploeg deden de Milanezen na een klein uur spelen iets terug. Rafael Leão schoot raak: 2-1. Die treffer gaf de titelhouder weer hoop en na zeventig minuten viel de gelijkmaker. Dest gaf voor, waarna Olivier Giroud verlengde voor Davide Calabria: 2-2.

Daar bleef het evenwel bij, waardoor AC Milan - na de remise tegen AS Roma van vorige week - opnieuw punten verspeelt. Napoli staat nu negen punten los aan kop.

Internazionale - Hellas Verona 1-0
Bij Inter nam zowel Denzel Dumfries als Stefan de Vrij op de bank plaats. De Nederlanders zagen toe hoe Lautaro Martínez al na drie minuten de score opende. De Argentijnse spits kreeg de bal voor de voeten na een klutssituatie en haalde de trekker over. Veel meer speelde Inter echter niet klaar, al zag Martínez kort voor rust een tweede goal afgekeurd vanwege een overtreding.

Hellas Verona, dat spoedig Jayden Braaf en Deyovaisio Zeefuik verwelkomt, wist Andre Onana aan de andere kant echter ook niet meer te passeren. Inter komt zo op gelijke hoogte met Juventus en heeft nog maar één punt minder dan AC Milan. Napoli lijkt voorlopig echter uit zicht te zijn verdwenen.