De Mos trekt PSV-conclusies: 'Dan wordt het met Ajax strijd om tweede plaats'

De Mos trekt PSV-conclusies: 'Dan wordt het met Ajax strijd om tweede plaats'

17-01-2023 10:37
91

Aad de Mos ziet dat het bij PSV ontbreekt aan tactisch vernuft. De voormalig trainer adviseert de Eindhovenaren niet te kijken naar Ajax, waar het net als bij PSV moeizaam gaat.

"Het hele seizoen is het tactisch niet op orde", concludeert De Mos tegenover het Eindhovens Dagblad na het 2-2 gelijkspel van PSV tegen Fortuna Sittard. De ploeg van Ruud van Nistelrooij speelde de laatste 35 minuten van het duel met een man meer, maar kreeg in de blessuretijd de deksel op de neus. "En afgezien van die laatste goal: de kwaliteit ontbreekt voorin ook, want voor rust had je er al twee of drie moeten maken. Ze kregen zoveel kansen, 32 in totaal."

De Mos heeft advies voor de PSV-supporter. Hij ziet dat er in Eindhoven naar Ajax gewezen wordt, omdat de Amsterdammers in het nieuwe kalenderjaar ook niet in een goede vorm verkeren. "Niet naar Ajax kijken, alsjeblieft", zegt hij. "Als Ajax niet wint in De Kuip, slaat Feyenoord een gat van vijf punten met PSV en acht punten met Ajax. Dan wordt het voor PSV en Ajax een strijd om de tweede plaats", borduurt De Mos voort op een mogelijk kampioenschap van de Rotterdammers.

Als het aan De Mos ligt, past Van Nistelrooij het nodige aan in zijn opstelling. "El Ghazi is nog niet goed genoeg. Simons moet naar links, en Veerman op tien. En Luuk de Jong mag ook wat meer gas gaan geven. Ik mis het fanatisme bij hem, zoals hij dat had in zijn vorige periode in Eindhoven."