Vreugde bij Cambuur na belangrijke transfer: 'Die steun kan team goed gebruiken'

Vreugde bij Cambuur na belangrijke transfer: 'Die steun kan team goed gebruiken'

17-01-2023 18:37
23

De tijdelijke transfer van Mimoun Mahi naar SC Cambuur zorgt voor een blij gezicht bij technisch directeur Foeke Booy. De Friezen hebben zich in de strijd tegen degradatie weten te versterken met aanvaller.

Cambuur huurt Mahi tot het einde van het seizoen van FC Utrecht. In de Domstad kon hij mede door blessureleed weinig speelminuten maken dit seizoen. "Mimoun is bekend in de Eredivisie en heeft al meerdere seizoenen laten zien wat hij kan", vertelt een blije Booy in gesprek met de clubkanalen van Cambuur.

"We waren op zoek naar bewezen kwaliteit in combinatie met ervaring, leiderschap, de wil om te komen plus beschikbaarheid. Die steun kan ons team goed gebruiken. Hij mist nog wel wat wedstrijdritme, maar kan wel direct aansluiten bij de groep en hopelijk snel minuten gaan maken."

Cambuur is momenteel de hekkensluiter van de Eredivisie. Het gat met de veilige vijftiende plek bedraagt drie punten. Komende zaterdag wacht een duel met Sparta voor de club uit Leeuwarden. De kans is klein dat Mahi dan al aan de aftrap zal verschijnen. Of hij wel bij de wedstrijdselectie zit, zal nog moeten blijken.