'Droevig nieuws voor Overmars: onherstelbare schade aan het hart'

'Droevig nieuws voor Overmars: onherstelbare schade aan het hart'

19-01-2023 07:14 Laatste update: 09:16
268

Marc Overmars heeft onherstelbare schade aan het hart overgehouden aan zijn hartinfarct op 30 december 2022. Als gevolg daarvan is een deel van Overmars' hartspier afgestorven en kan het hart nog maar dertig in plaats van zestig of zeventig procent van zijn volume uitpompen, meldt De Telegraaf.

Overmars kreeg voor het slapen een hartinfarct en werd naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Daar bleek de grootste kransslagader verstopt en werd hij gedotterd en werd er een stent geplaatst. In het hart van Overmars zit nu nog een bloedprop die verholpen moet worden met bloedverdunners.

Door het zuurstoftekort tijdens het infarct, heeft Overmars onherstelbare schade opgelopen en kan het zijn normale volume niet meer uitpompen. Overmars bevestigt het nieuws. "Dat klopt. Ik moet rustig aandoen en stapje voor stapje vooruit." 

De situatie lijkt veel op die van Ronald Koeman in mei 2020. De restschade bij de bondscoach lijkt kleiner te zijn dan bij Overmars, die nog een lange weg te gaan heeft voordat hij zijn werkzaamheden bij Royal Antwerp FC eventueel weer kan hervatten.