NEC'er Duelund heeft vertrekwens en krijgt zijn zin: op weg naar jeugdliefde

NEC'er Duelund heeft vertrekwens en krijgt zijn zin: op weg naar jeugdliefde

21 januari - 20:15
10 Reacties

Tim van Duijn

Mikkel Duelund krijgt zijn zin. De middenvelder heeft tegen FC Emmen waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in het shirt van NEC gespeeld: een transfer is in de maak, weet VoetbalPrimeur. Het Deense Aarhus AGF wordt zijn nieuwe club.

Duelund heeft intern zijn vertrekwens kenbaar gemaakt omdat hij minder aan spelen toekomt. Omdat Duelund door NEC gehuurd is van Dinamo Kiev, moeten drie partijen hun fiat geven, maar de verwachting is dat het goed gaat komen. Onduidelijk is nog of Duelund op huurbasis naar Aarhus gaat of gekocht wordt.

"Een huurspeler komt normaal gesproken om te voetballen, dan is de vraag vanuit zijn kant logisch. We kijken ernaar en als er iets concreets komt, meldt hij zich bij ons. Wij zijn bereid mee te denken en doen dat samen met Dinamo Kiev", vertelde technisch directeur Carlos Aalbers van NEC deze week aan Voetbal International.

Duelund (25) keert met Aarhus terug bij zijn jeugdliefde. Hij doorliep de jeugdopleiding van die club al en kwam daarna via FC Midtjylland bij Dinamo Kiev terecht. Daar loopt zijn contract nog door tot het einde van dit seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s