Potentiële Oranje-keepers dienen zich aan: 'Hij krijgt de kans bij Anderlecht'

Potentiële Oranje-keepers dienen zich aan: 'Hij krijgt de kans bij Anderlecht'

23-01-2023 16:11
116

Oranje-keeperstrainer Patrick Lodewijks hoopt zo snel mogelijk een vaste eerste doelman te vinden voor het Nederlands elftal. De voormalig doelman wil dat de discussie spoedig ten einde is.

Andries Noppert, Remko Pasveer en Justin Bijlow waren de Oranje-keepers op het WK. Mark Flekken en Jasper Cillessen vielen buiten de boot. Lodewijks stelt tegenover ESPN dat hij zijn ogen niet sluit voor buitenkansjes. "Je bent ook constant op zoek naar jongens met een dubbel paspoort. Zo lopen er jongens in Nieuw-Zeeland en Griekenland rond met een dubbel paspoort. Die kiezen alleen ergens anders voor."

Of Lodewijks de keepersdiscussie prettig vindt? "Aan de ene kant is dat niet goed", stelt hij. "Met Edwin van der Sar hebben we jarenlang geen discussie gehad. Het zou het mooiste zijn als we daar zo snel mogelijk vanaf zijn." De maandag gepresenteerde keeperstrainer heeft nog niet besloten wie er eerste keeper wordt. "Nee, want ik ben een aantal maanden uit de voetballerij geweest... Even resetten. We hebben nog twee maanden."

Lodewijks onthult dat er nieuwe namen op de lijst bij Oranje staan. "Bij Anderlecht speelt Bart Verbruggen. Die krijgt daar een kans, dat is hartstikke mooi. Kjell Scherpen keept elke week bij Vitesse", somt hij op. "Zij maken ook zeker fouten, dat mag ook. Het liefst zo min mogelijk, maar ze leren er alleen maar van. Hoe meer ze spelen, hoe meer profijt ze daar van hebben."