Ziyech krijgt advies over transfer: 'Vijf jaar geleden zou ik het nooit doen'

Ziyech krijgt advies over transfer: 'Vijf jaar geleden zou ik het nooit doen'

24 januari - 18:00
47

Naast Newcastle United worden FC Barcelona en AS Roma nu ook gelinkt aan Hakim Ziyech, terwijl Chelsea nadenkt over de aanbiedingen op de oud-Ajacied. Wat zou de beste stap zijn voor Ziyech? Daarover wordt gediscussieerd in #DoneDeal de podcast.

Waar de toekomst van Ziyech ligt is nog niet bekend, maar door de grote inkomende Chelsea-transfers is een vertrek uit Londen zeker niet uitgesloten voor de Marokkaan. Newcastle, Barcelona en Roma worden dus genoemd als mogelijke bestemmingen. Bij de laatstgenoemde club staat de verdedigende José Mourinho aan het roer, maar in #DoneDeal wordt gesteld dat dat geen probleem hoeft te zijn. "AS Roma speelt namelijk gewoon met creatieve jongens in het elftal."

"Als Ziyech eenmaal die bal op rechts krijgt, met de lopende mensen die achter de verdediging duiken... De Serie A is ook echt een mooie competitie voor hem", luidt de conclusie. "Een jaar of vijf geleden zou ik zeggen: hij moet nooit naar de Serie A. Maar in de huidige Serie A zie ik hem echt wel spelen." In de podcast klinken minder positieve geluiden over een mogelijke move naar Barcelona. "Jongens als Raphinha, Torres en zelfs Ansu Fati vallen daar al buiten de boot."

Het is zo goed als zeker dat Ajax Ziyech niet terug gaat halen, maar toch valt de naam van de Amsterdamse club weer als het over de linkspoot gaat. "Ik blijf het maar herhalen: Ajax zou een goede stap zijn voor hem. De kans dat dat het wordt is dus alleen klein."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie