Berghuis-interview krijgt nieuw hoofdstuk: 'Dit is een afrekening uit verleden'

Berghuis-interview krijgt nieuw hoofdstuk: 'Dit is een afrekening uit verleden'

25 januari - 06:50 Laatste update: 09:53
268

René van der Gijp heeft opnieuw gereageerd op de uitspraken van Steven Berghuis na de Klassieker. De Ajax-middenvelder noemde Van der Gijp 'de domste' persoon in de media. De voormalig voetballer denkt dat het een 'afrekening' was.

Berghuis had in aanloop naar de Klassieker een roerige week. "De media hebben het lekker aangewakkerd in allerlei berichtgeving", zei hij tegen ESPN, waarna hij Van der Gijp 'de domste' noemde. Van der Gijp had gezegd dat hij Berghuis niet zou meenemen naar De Kuip. Valentijn Driessen vermoedt dinsdag bij Vandaag Inside waar de uithaal van Berghuis vandaan kwam. "Je zegt hier altijd dat het een middelmatige speler is, die niet goed genoeg is voor het Nederlands elftal."

"Dat hij wedstrijden beslist tegen RKC. Hij is daarop aangeslagen, want jij hebt vorige week niets verkeerds gezegd", aldus de chef voetbal van De Telegraaf. Van der Gijp denkt dat het met de Feyenoord-periode van Berghuis te maken heeft. "Hij heeft het Dick (Advocaat, red.) in diens laatste vier maanden heel erg lastig gemaakt. Dat verdient Dick niet. Buiten het feit of hij een trainer van deze tijd is, is het een te goede gozer om het hem heel erg moeilijk te maken. Ik heb dit niet van Dick, maar ik heb er nog een paar rondlopen."

Van der Grijp begrijpt wat Driessen bedoelt. "Toen Berghuis dit zei, dacht ik: dit is een afrekening van iets wat in het verleden is gebeurd." Hij stelt dat Berghuis in diens interview niet doelde op uitspraken over de Klassieker. "Dit gaat er niet om dat ik zei dat ik hem niet mee zou nemen, omdat ik hem niet zou laten spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie