'Weghorst wist niet dat het variant werd, Koopmeiners durfde niet te kijken'

'Weghorst wist niet dat het variant werd, Koopmeiners durfde niet te kijken'

25 januari - 17:21 Laatste update: 19:02
28

Remco Koopmeiners, de vader van Teun, heeft een bijzonder boekje opengedaan over de gelijkmaker van Wout Weghorst tegen Argentinië. Op het WK scoorde de spits uit een speciale variant, maar van te voren wist hij van niets. Teun Koopmeiners nam de speciale vrije trap.

Als Remco Koopmeiners te gast is in de Cor Potcast, vertelt hij het bijzondere verhaal over de Weghorst-goal. De speler van Manchester United maakte in de allerlaatste seconde van de blessuretijd de 2-2. "Weet je waar ik trots op ben? Als ik het verhaal erachter hoor van Teun, dan zeg ik: zo, dat is wel gedurfd gedaan", begint vader Remco. "Het was op dat moment namelijk niet afgesproken om de vrije trap zo te nemen. Dat hebben Gakpo en Teun zelf besloten."

"Wout (Weghorst, red.) wist op dat moment ook niet dat het ging gebeuren. Dat is dus fantastisch gedaan door Wout, want hij moest de bal ook nog met zijn verkeerde been schieten. Wat ook goed is van hem, is dat hij er klaar voor was. Ze hebben hier natuurlijk wel op geoefend op de training. Op het moment van de vrije trap keek Teun ook niet naar Wout, dat zie je als je de beelden terugkijkt. Hij dacht: straks verraad ik het.

Remco Koopmeiners vertelt vervolgens over het denkproces van zijn zoon en Cody Gakpo, die ook achter de bal stond. "Teun en Gakpo waren alleen maar aan het praten: kan het? Ja, het zou kunnen. Nee, toch niet, want Messi staat in de weg. Wat doet die verdediger naast Frenkie de Jong? Oh, hij komt terug nadat hij wegliep. Dat duurt nog best lang allemaal. Uiteindelijk liep Messi weg: Oh, het kan. We gaan het doen. Bam. Dan merk ik wel dat ik denk: ik vind het knap dat hij dit durft. Teun weet ook: als het mis gaat, dan hoef je niet eens meer terug te komen naar Nederland. Dan ben je de grootste oelewapper die er rond loopt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie