Clubiconen en Engelse media prijzen 'Woutstanding' Weghorst: 'Geweldige afwerking'

Clubiconen en Engelse media prijzen 'Woutstanding' Weghorst: 'Geweldige afwerking'

25 januari - 23:30
19

Wout Weghorst krijgt complimenten in Engeland na zijn hoofdrol voor Manchester United in het League Cup-duel met Nottingham Forest. De Nederlandse spits maakte zijn eerste goal voor The Mancunians.

Weghorst tekende op slag van rust voor de belangrijke 2-0, waarna United in de tweede helft uitliep naar 3-0. Het lokale Manchester Evening News geeft de Oranje-international een 7. 'Goed als aanspeelpunt en hij maakte zijn eerste treffer door alert te reageren op een gestopt schot van Antony. Hij gleed uit toen hij een kans kreeg op zijn tweede', luidt het bondige commentaar.

Ook The Express houdt het op een 7. 'Hij pakte zijn eerste doelpunt mee en legde de bal heel mooi klaar. Geweldige afwerking voor het doel met de buitenkant van zijn schoen. Over het algemeen een aanwinst en doet zijn werk.' Fansite The Busby Babe deelt ook een 7 uit. 'Woutstanding finish', klinkt het enthousiast. 'Een echte spitsengoal, geschoten in de rebound na een poging van Antony.'

Roy Keane is eveneens complimenteus. De voormalig aanvoerder van United ziet dat de Nederlander de twijfels over zijn komst nu al wegneemt. "Mensen zijn kritisch op het aantrekken van Weghorst. Maar hiervoor is hij gehaald. Een belangrijke goal voor United." Gary Neville sluit zich daarbij aan. "Hij heeft weinig ruimte en doet het heel goed met de buitenkant van zijn voet", stelt de rechtsback bij Sky Sports, dat hem zelfs beloonde met een 8.

Weghorst zelf is blij met zijn eerste doelpunt voor Manchester United. "Ik liep richting het doel, hopend op een rebound. Dat pakte exact zo uit. Dat geeft een goed gevoel." Hij spreekt van een 'fantastische avond'. "We hebben nu een heel goede kans om de finale te halen. Het is altijd bijzonder om te scoren. Je wilt altijd scoren en je wilt je eerste zo snel mogelijk maken. De 0-2, kort voor de pauze, was ook een belangrijk moment. Dan ga je met een veel beter gevoel de pauze in."

Bekijk hieronder de andere doelpunten:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie