Groningen even hekkensluiter van Eredivisie: Cambuur wint gestaakte kelderkraker

Groningen even hekkensluiter van Eredivisie: Cambuur wint gestaakte kelderkraker

26-01-2023 20:52
162

Het is officieel crisis bij FC Groningen, nu de ploeg van Dennis van der Ree ook de kelderkraker tegen SC Cambuur heeft verloren. De Trots van het Noorden is nu de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie, doordat Cambuur over de ploeg heen gaat. De club uit Leeuwarden won in de Euroborg met 0-1, terwijl het duel ook nog even gestaakt werd.

Er stond veel spanning op het duel tussen Groningen en Cambuur. Een nederlaag zou beide ploegen veel kopzorgen bezorgen, terwijl een overwinning juist voor iets meer perspectief zou zorgen. Dat vertaalde zich in een erg matige wedstrijd op het veld. Groningen en Cambuur lieten in de eerste helft erg weinig zien en waren niet bij machte om te scoren.

Wedden

Meer odds

In de tweede helft werd het spel niet veel beter op de matige Groningse grasmat, maar de spanning nam wel steeds verder toe. In de slotfase begon de roep om alles of niets bij het Groningen-publiek. Snel daarna kreeg de thuisploeg een erg pijnlijke treffer tegen: uitgerekend Daniël van Kaam maakte met een fraaie volley de 0-1 voor Cambuur. Afgelopen zomer mocht de middenvelder nog vertrekken bij FC Groningen, nadat hij een seizoen vaker op de bank zat dan hem lief was.

Daarna probeerde Groningen nog tot een slotoffensief te komen. Dat lukte echter niet goed, tot frustratie van de fans van Groningen. Enkele fans besloten het veld zelfs op te komen om verhaal te halen. Bas Nijhuis staakte de wedstrijd daardoor. Na een onrustige onderbreking van enkele minuten werd het laatste deel van de wedstrijd nog uitgespeeld. Ook daarin wist Groningen niet meer tot een goal te komen.

Door de overwinning is Cambuur van de laatste plek af in de Eredivisie. De ploeg van Sjors Ultee klimt naar de zeventiende plek, terwijl het gat met de veilige vijftiende plek nu drie punten is. Groningen is even de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie. Het heeft evenveel punten als Cambuur en Volendam, maar een minder doelsaldo dan de eerstgenoemde ploeg. Als Volendam donderdag tegen Ajax onderuit gaat, klimt Groningen naar de zeventiende plek.