Bijzondere trainingsmethode voor duel met Ajax: 'Meest realistische scenario'

Bijzondere trainingsmethode voor duel met Ajax: 'Meest realistische scenario'

27-01-2023 10:16
39

In aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax (1-1), trainde FC Volendam met elf tegen twaalf spelers. Doelpuntenmaker Damon Mirani onthult dat trainer Wim Jonk met de wisselspelers Ajax wilde simuleren.

De basiself van donderdagavond in de Johan Cruijff Arena speelde in aanloop naar het duel op de trainingen tegen twaalf reservespelers. "Dat klopt. Het is natuurlijk lastig om individuele kwaliteiten van Ajax na te bootsen, dus hebben we met twaalf spelers gespeeld", zegt Mirana tegen ESPN. "Dan moet je iedere keer counteren, omdat je steeds een man tekortkomt. Dat is het meest realistische scenario dat je kunt nabootsen als je tegen Ajax speelt."

Mirani stelt dat Volendam het 'aardig voor elkaar' had in Amsterdam. "Het publiek begon te morren en te fluiten. Dan merk je dat het een lastige avond kan worden voor ze. Het gaf ons een boost dat zij wat kansen kregen die er net niet in gingen."

Voor Jong Ajax speelde Mirani 24 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik heb hier een heel goede tijd gehad", aldus de verdediger, die geen medelijden heeft met Ajax. "Het is jammer dat het zo gaat, maar het gaat in de eerste plaats om Volendam en we moeten zorgen dat ze niet van ons winnen. Voor de rest mogen ze veel punten pakken, alleen niet tegen ons."