'Davynitief': Pröpper keert terug in het profvoetbal, doorstart bij Vitesse

'Davynitief': Pröpper keert terug in het profvoetbal, doorstart bij Vitesse

27-01-2023 10:35 Laatste update: 10:40
30

Davy Pröpper keert officieel terug in het profvoetbal. Bij Vitesse maakt de middenvelder, die zijn carrière begin 2022 bij PSV afsloot, een doorstart in het voetbal.

Pröpper tekent een contract tot de zomer van 2024 bij Vitesse. De 31-jarige middenvelder maakte in januari 2010 zijn debuut in het profvoetbal voor de Arnhemmers. Via Brighton & Hove Albion belandde hij bij PSV, waar hij de liefde voor het spel verloor. Vorig jaar besloot hij te stoppen met voetballen, maar nu staat hij voor een rentree. 'Hij nam en kreeg de tijd, luisterde goed naar zijn gevoel en nam na acht trainingsweken de definitieve beslissing: de comeback in het voetbal komt er, bij Vitesse', schrijven de Arnhemmers op de clubsite.

"Ik miste al geruime tijd het plezier en voelde me, mede daardoor, ook niet meer zo comfortabel", blikt Pröpper terug. "Ik vond de rust om mijn gedachten de vrije loop te laten, iets wat ik op dat moment ook nodig had. Maar naarmate de tijd vorderde en ik steeds meer over de toekomst ging nadenken, groeide toch het gemis van het voetbal. Dat had ik op voorhand niet zozeer verwacht, maar ook niet uitgesloten."

Pröpper benadrukt weer zin te hebben om te voetballen. "Natuurlijk ben ik wel realistisch; de schaduwkanten zijn niet zomaar verdwenen. Maar na goed te hebben nagedacht, het voetbal weer te hebben ervaren en twee maanden de tijd te hebben genomen, ben ik ervan overtuigd dat de juiste balans aanwezig kan zijn. Ik ben er weer klaar voor."