Ajax gooide lijntje uit naar bondscoach Kroatië: 'In totaal drie coaches gepolst'

Ajax gooide lijntje uit naar bondscoach Kroatië: 'In totaal drie coaches gepolst'

27 januari - 18:40 Laatste update: 19:19
158

Ajax heeft een lijntje uitgegooid naar Zlatko Dalić, de bondscoach van Kroatië. Dat meldt De Telegraaf. De Amsterdammers hoopten dat hij Alfred Schreuder wilde opvolgen bij een ontslag, maar de coach uit Bosnië en Herzegovina heeft vriendelijk bedankt. Dat heeft de ervaren Michael Reschke ook gedaan voor de vacature van technisch directeur in de Johan Cruijff Arena.

Alles wijst erop dat John Heitinga het seizoen als interim-trainer af gaat maken bij Ajax. De landskampioen probeerde in de afgelopen weken echter wel een directe oplossing te zoeken, voor als Schreuder ontslagen werd. "Er is contact gelegd met Dalić, de bondscoach van Kroatië", vertelt clubwatcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Daar hebben ze een contactje mee gelegd om te kijken of hij ervoor openstond om trainer van Ajax te worden. We hebben begrepen dat er in totaal drie mensen gepolst zijn om het definitief over te nemen van Schreuder als het mis zou gaan. Drie keer is Ajax een 'nee' verkocht. Dat is in het verleden ook wel eens anders geweest." Verweij weet niet om welke namen het verder gaat.

De journalist heeft ook nog nieuws over de jacht van Ajax naar een nieuwe td. "Ajax is terechtgekomen bij Michael Reschke, de oud-directeur van onder meer Bayern München en Schalke 04. Het is een oude bekende van Klaas-Jan Huntelaar, maar ook hij heeft bedankt voor de eer. Het is best zorgelijk voor Ajax als mensen niet graag meer naar je club komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie