Van Nistelrooij verrast door media: 'Dat vonden wij al zeer ernstig'

Van Nistelrooij verrast door media: 'Dat vonden wij al zeer ernstig'

28-01-2023 19:12
21

Ruud van Nistelrooij prijst zich gelukkig met de optredens van Joey Veerman en Anwar El Ghazi tegen Go Ahead Eagles (2-0). De PSV-trainer spreekt na afloop van het duel eveneens over het debuut van Fábio Silva.

Zowel Veerman als El Ghazi stond op het scorebord. "Of ik daar extra gelukkig van word? Ja, zeker", zegt Van Nistelrooij tegen ESPN. Veerman was de voorbije weken wisselspeler, terwijl de kritiek op El Ghazi toenam. "De reactie van Joey is de juiste. Hoe hij zich op trainingen naar het team toe opstelt... Wat er van hem gevraagd wordt, zag je vandaag prachtig terug."

"Hij beloont ons met een goal", vervolgt de trainer, die ook complimenten uitdeelt aan El Ghazi. "Anwar was heel dreigend. Uiteindelijk helpt hij ons aan het tweede doelpunt." Het gaf Van Nistelrooij de ruimte om Silva in de slotfase te laten debuteren. "Een ambitieuze jongen met veel energie, zo viel hij ook in", omschrijft de oefenmeester de Portugees. "Dat sloeg over op het publiek en gaf een goede impuls."

Crisis
Na de 1-0 nederlaag tegen FC Emmen afgelopen dinsdag viel het woord 'crisis' in de media. "Wij vonden dat we al veel langer in een crisis zaten", aldus Van Nistelrooij, die verwijst naar remises tegen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard. "Dat vonden wij al zeer ernstig. De media doen daar dan een sausje overheen. Vandaag was de reactie prima."