Van der Vaart overtuigd: 'Ik denk echt dat hij Tadic eruit gaat gooien'

Van der Vaart overtuigd: 'Ik denk echt dat hij Tadic eruit gaat gooien'

28-01-2023 21:15
51

Rafael van der Vaart noemt Fred Grim als mogelijke opvolger van Alfred Schreuder bij Ajax. De 109-voudig international stipt de problemen binnen de Amsterdamse club aan en wijst naar de aankopen.

"Ik ben niet van de buitenlandse namen", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Wij zijn in Nederland opgegroeid met: we weten alles beter. Ik vind dat ergens mooi, dan moet een Nederlander de kans krijgen. Ik ben geen fan van keepers die trainers worden, maar Fred Grim heeft mij enorm verbaasd. Peter Bosz is in mijn ogen de beste optie, want hij speelt heel mooi voetbal."

Wedden

Meer odds

Van der Vaart constateert dat Schreuder veel pech heeft gehad. "Volendam-thuis, jongens...", zucht hij. "De spelers moeten elkaar een schop onder de flikker geven. Het is niet om aan te zien. De grootste fout is om Tadic steeds de voorkeur te geven." De voormalig middenvelder denkt dat interim-trainer John Heitinga anders met de Servische aanvoerder omgaat dan diens voorganger. "Ik denk echt dat Heitinga Tadic eruit gaat gooien."

Aankoopbeleid
Ajax gaf de voorbije zomer geld aan onder meer Calvin Bassey en Jorge Sánchez uit. "Je kan soms beter geen geld hebben", concludeert Van der Vaart. "Heb je dat wel, ga je gekke dingen doen. Hoe kan dat (Bassey en Sánchez, red.) de kar moeten trekken bij Ajax? Waar is de eigen jeugd? Die komt bijna niet meer door. Als je niemand hebt die beter is dan Sánchez of Bassey, heb je echt een probleem."