'Gorter maakt transfer: Ajax vindt verrassende nieuwe club voor doelman'

'Gorter maakt transfer: Ajax vindt verrassende nieuwe club voor doelman'

29-01-2023 13:13 Laatste update: 14:17
57

Ajax gaat Jay Gorter verhuren. De 22-jarige doelman maakt het seizoen verrassend af bij Aberdeen FC, de nummer zeven van Schotland. Dat melden ESPN en het Algemeen Dagblad. Volgens De Telegraaf verlengt Ajax zijn contract tot medio 2026.

Gorter vliegt zondag nog naar Schotland voor een medische keuring en zal aansluitend zijn handtekening zetten onder een huurcontract tot het einde van het seizoen. Bij Aberdeen, dat met 43 tegengoals de meest gepasseerde verdediging van Schotland heeft, kan hij meer speelminuten maken.

Veel spelen er bij Ajax niet in: Gorter gooide aan het begin van het seizoen zijn eigen glazen in door te blunderen in de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5). Hij kwam vervolgens niet meer in actie. Remko Pasveer en inmiddels Gerónimo Rulli kregen de voorkeur. Ook Maarten Stekelenburg staat nog onder contract in Amsterdam.

Omdat het perspectief van Gorter niet zou veranderen na het vertrek van Alfred Schreuder en de aanstelling van interim-trainer John Heitinga, was een tijdelijk vertrek het beste voor alle partijen. Gorter werd eerder in verband gebracht met sc Heerenveen. De Friezen hebben echter geen behoefte aan een nieuwe doelman, nu Andries Noppert lijkt te blijven.

Gorter komt in Schotland twee landgenoten tegen: Kelle Roos verdedigt normaal gesproken het doel van Aberdeen, terwijl Vicente Besuijen (ex-ADO) er ook onder contract staat. Gorter kwam in de zomer van 2021 over van Go Ahead Eagles en staat na de contractverlenging nog drieënhalf jaar onder contract bij Ajax.