'Onsportieve' actie Bijlow, Jans not amused: Dan maar een gele kaart

'Onsportieve' actie Bijlow, Jans not amused: "Dan maar een gele kaart"

29-01-2023 19:46
349

Justin Bijlow pakte zondag een bijzondere gele kaart in de Eredivisie-kraker tussen Feyenoord en FC Twente (1-1). Zeer onsportief, vond trainer Ron Jans, terwijl de doelman naar eigen zeggen niet anders kon.

Bijlow kwam in de tweede helft ver uit zijn doel om Virgil Misidjan af te stoppen. De doelman van Feyenoord werkte de bal met een sliding over de zijlijn en gooide vervolgens een bal in het veld om zo een snelle ingooi te voorkomen. Twente was woest, scheidsrechter Allard Lindhout trok een gele kaart voor Bijlow.

"Misidjan is niet de sloomste, maar toen ik gleed dacht ik al: als ik die bal niet het veld ingooi, dan kan Twente scoren. Mijn doel was leeg, dus dan maar een gele kaart", vertelt Bijlow aan ESPN. Jans was er niet blij mee. "Misschien was het slim dat hij die bal weggooide op het moment dat wij de inworp wilden nemen, maar het was wel onsportief."

Geen tijdrekken
Tijdens de wedstrijd werd Bijlow ook beschuldigd van tijdrekken door Twente. "Het duurde wat langer dan normaal, maar tijdrekken was echt niet de bedoeling", verduidelijkt hij. "Zeker niet in de eerst helft. Wij zijn Feyenoord en gaan zeker geen tijdrekken. Het was kijken waar de oplossing lag en die kon ik niet vinden. Dan maar een lange bal."