Go Ahead ontbindt contract door motivatieproblemen: 'Plezier ontbrak bij mij'

Go Ahead ontbindt contract door motivatieproblemen: 'Plezier ontbrak bij mij'

31-01-2023 14:35
14

Go Ahead Eagles heeft het nieuws van VoetbalPrimeur bevestigd: Tesfaldet Tekie is per direct vertrokken. De Zweedse middenvelder licht zijn contractontbinding toe op de clubsite.

Tekie (25) tekende afgelopen zomer in Deventer, nadat hij naar eigen zeggen geen club kon vinden die aan zijn verwachtingen voldeed. Door motivatieproblemen kan hij Go Ahead echter niet meer van dienst zijn. "De afgelopen maanden heb ik niet de รฉchte honger terug kunnen vinden, ook niet nadat ik na de winterstop een aantal keer in de basis mocht starten", verklaart Tekie, die in Nederland ook voor Fortuna Sittard, op de clubsite. Hij kwam afgelopen weekend nog in actie tegen PSV.

"Het echte plezier ontbrak helaas bij mij", vervolgt de Zweed. "Daarom is het niet meer dan fair richting mezelf en Go Ahead Eagles om onze onderlinge overeenkomst te laten ontbinden en mijn carriรจre in een nieuwe omgeving een nieuwe impuls te geven." Technisch manager Paul Bosvelt had geen moeite Tekie een vrijgeleide te geven. "Het is veelzeggend dat een speler zelf met het verzoek tot ontbinding van zijn contract komt en het was dan ook logisch voor ons om samen te kijken naar een goede oplossing."