Tete heeft Mudryk en Madueke in zijn broekzak: media lyrisch na geweldig optreden

Tete heeft Mudryk en Madueke in zijn broekzak: media lyrisch na geweldig optreden

03-02-2023 23:59 Laatste update: 04-02-2023 00:01
70

Kenny Tete speelde vrijdagavond tegen Chelsea een geweldige wedstrijd, zo oordelen diverse Engelse media. De Nederlandse rechtervleugelverdediger maakte eerst Mykhailo Mudryk onschadelijk, waarna ook de debuterende Noni Madueke nauwelijks gevaar wist te stichten.

Fulham bezweek niet tegen Chelsea, dat aantrad met recordaankoop Enzo Fernández en de voor zeventig miljoen euro van Shakhtar Donetsk aangetrokken Mudryk. Tete was de onbetwiste man van de wedstrijd, zo stelt SkySports, dat hem beloont met een 8. 

Wedden

Meer odds

Het medium 90min doet er nog een schepje bovenop, en geeft hem een 9. 'Had een paar spectaculaire ingrepen op cruciale momenten. Eerst had hij Mudryk in zijn broekzak, en even later ook Madueke en Sterling.'

De cijfers van de veertienvoudig international liegen er niet om. Tete won tien duels, veroverde vaak de bal en had met zeven voorzetten ook nog een groot aandeel in de aanvallen van Fulham. VoetbalPrimeur zocht de rechtsback onlangs op in Londen, waar hij een aantal mooie anekdotes vertelde over onder meer zijn vertrek bij Ajax en zijn eerste keer bij het Nederlands elftal.