'Opmerkelijk nieuws: Ajax bedingt verplichte optie tot koop op Lucca'

'Opmerkelijk nieuws: Ajax bedingt verplichte optie tot koop op Lucca'

4 februari - 11:49 Laatste update: 12:12
334

Ajax heeft een verplichte koopoptie in het huurcontract van Lorenzo Lucca opgenomen, onthult clubwatcher Mike Verweij. De boomlange spits wordt dit seizoen gehuurd van Serie B-club Pisa.

Lucca speelt op huurbasis in Amsterdam. Ajax betaalt Pisa een huursom van één miljoen euro en bedingt een optie tot koop van naar verluidt tien miljoen euro. Volgens Verweij is die koopoptie verplicht. "Dat schijnt. Nu huren en volgend jaar kopen", zegt hij in de Kick-Off voetbalpodcast van De Telegraaf. "Dan ben je in de aap gelogeerd", stelt chef voetbal Valentijn Driessen.

Verweij geeft aan dat het transferbeleid onder Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar 'verbijsterend' is. "Schreuder heeft om een rechter centrale verdediger en een keeper gevraagd, maar blijkbaar zijn ze bij Ajax zo bang dat ze geen Champions League halen dat ze er een beetje op voorsorteren. Er was heel weinig mogelijk."

Lucca kwam dit seizoen in elf officiële wedstrijden binnen de lijnen, voornamelijk als invaller. Tot dusver scoorde hij twee keer in de hoofdmacht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie