Newcastle morst punten in Premier League, heldenrol Memphis blijft nét uit

Newcastle morst punten in Premier League, heldenrol Memphis blijft nét uit

04-02-2023 20:30
8

Newcastle United heeft zaterdag punten gemorst in de Premier League. The Magpies bleven steken op 1-1 tegen West Ham United. Ook Atlético Madrid, met Memphis Depay als invaller, wist niet te winnen. Tegen Getafe werd het 1-1.

Newcastle United - West Ham United 1-1
Newcastle United kreeg de kans om wat in te lopen op koploper Arsenal, dat eerder op de dag verloor van Everton. Met Sven Botman in de basis was de start van de thuisploeg uitstekend. Een goal van Joe Willock werd nog afgekeurd, maar na drie minuten opende Callum Wilson alsnog de score. Daarmee leek Newcastle op rozen te zitten, want in de laatste zes competitieduels kreeg het geen enkele tegengoal.

Doelman Nick Pope van The Magpies moest dit keer echter wel weer eens vissen. Op aangeven van Declan Rice maakte Lucas Paquetá na ruim een halfuur gelijk. In de jacht op een nieuwe voorsprong viel onder meer aankoop Anthony Gordon nog in, maar Newcastle wist niet meer te scoren. Vooral Wilson was nog wel dichtbij. Daardoor blijft Newcastle steken op plek vier, twee punten achter Manchester United en tien punten achter koploper Arsenal.

Atlético Madrid - Getafe 1-1
Atlético Madrid kwam op bijzondere wijze op voorsprong in het La Liga-duel met Getafe. Ángel Correa zag een doelpunt na een uur worden afgekeurd, waarna hij gelijk werd vervangen door Yannick Carrasco. De Argentijn nam al op de bank plaats, toen de VAR het moment nog eens bekeek. Na het zien van de beelden kreeg Correa tóch zijn goal. 

Genoeg voor de zege was het uiteindelijk niet. Saúl maakte in de slotfase hands, waardoor de bal op de stip ging. Enes Ünal benutte het buitenkansje. Memphis viel vervolgens nog in voor Los Rojiblancos. De Oranje-international groeide bijna uit tot de matchwinner, maar doelman David Soria keerde zijn harde inzet.