Veel lof voor Eredivisie-topscorer Douvikas: 'Hij is zoals een spits moet zijn'

Veel lof voor Eredivisie-topscorer Douvikas: 'Hij is zoals een spits moet zijn'

6 februari - 07:57 Laatste update: 08:53
17

Anastasios Douvikas kan na zijn laatste weken en optreden tegen sc Heerenveen (1-0 winst) van afgelopen zaterdag rekenen op veel complimenten. Trainer Michael Silberbauer en Sydney van Hooijdonk zijn onder de indruk van de Griek, die hard op weg is om de topscorer van de Eredivisie te worden.

Douvikas scoorde tegen Heerenveen met een penalty en tekende daarmee voor zijn elfde doelpunt van het seizoen. Daarmee staat hij topscorer van de Eredivisie. Silberbauer, die zijn spits in het spektakelstuk met AZ (5-5) al een hattrick zag maken, is enorm te spreken over zijn arbeidsethos. "Hij is een jongen die elke dag keihard werkt. Naast zijn neus voor doelpunten, is zijn mentaliteit een van zijn grootste wapens", aldus de trainer tegen het Algemeen Dagblad

Douvikas zelf, die na een training met zijn club vaak overuren draait in de sportschool, voelt zich heerlijk onder Silberbauer. "Ik voel het vertrouwen nu ik in de basis mag starten. Fijn dat ik dat kan terugbetalen met doelpunten voor het team. Al dat harde werken wordt beloond."

Van Hooijdonk, zijn collega-spits bij Heerenveen, stelt dat 23-jarige Griek alles heeft wat een moderne spits moet hebben. "Douvikas is zoals een spits moet zijn. Hij is snel, behendig, heeft de luxe goed bediend te worden door spelers als Taylor Booth. En, het allerbelangrijkste: hij maakt doelpunten. Soms mooi, soms lelijk, maar altijd staat hij op de goede plek. Daarmee kun je heel ver komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s