Overladen met berichten van Groningen-fans: 'Laatste weken waren vervelend'

Overladen met berichten van Groningen-fans: 'Laatste weken waren vervelend'

06-02-2023 13:11
14

Mike te Wierik voelt zich na zijn vertrek bij FC Groningen - via de achterdeur - weer gewaardeerd. FC Emmen haalde de ervaren verdediger transfervrij in huis en zaterdagavond volgde meteen zijn debuut tegen Vitesse (2-2).

Te Wierik speelde 156 wedstrijden voor Groningen, maar na de WK-break raakte hij volledig uit de gratie. "Ja, die laatste weken waren vervelend", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "De trainer (Dennis van der Ree, red.) kan natuurlijk een andere keuze maken. Alleen vorige week zondag was voor mij wel echt de druppel, tegen Volendam."

Ondanks een blessure bij Radinio Balker kreeg Te Wierik opnieuw geen speelminuten. "Maar oké, dat is gebeurd. Ik heb mijn zegje daarover gedaan, maar ik had natuurlijk wel gehoopt op een andere manier weg te gaan. Ik moet zeggen dat ik wel ontzettend veel berichtjes heb gehad van fans van FC Groningen toen ik wegging, dat doet je dan wel heel goed."

Bij FC Emmen kreeg Te Wierik wel meteen het vertrouwen. "Dat is wel lekker. Ik ben hier met open armen ontvangen, daar ben ik heel blij mee. Dat doet je goed en het bevestigt ook dat dit een goede keuze was, om hier naartoe te gaan en te voetballen." Emmen-trainer Dick Lukkien ziet de komst van Te Wierik als een mooi cadeau. "Ik ben heel blij dat het gelukt is."