Verontrustende berichten: Atsu (ex-Vitesse) onder het puin na aardbeving Turkije

Verontrustende berichten: Atsu (ex-Vitesse) onder het puin na aardbeving Turkije

06-02-2023 13:28 Laatste update: 14:09
100

Turkije rouwt om de dood van meer dan duizend mensen als gevolg van de aardbeving die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond. Ook zijn er verontrustende berichten over Christian Atsu: de oud-speler van Vitesse ligt volgens Turkse media onder het puin.

Op dit moment is er een grote zoek- en reddingsoperatie gaande voor Atsu en andere vermiste slachtoffers. De Ghanese aanvaller (31) speelt sinds de zomer voor Süper Lig-club Hatayspor en kwam eerder uit voor FC Porto, Chelsea, Vitesse (seizoen 2013/2014), Everton en Newcastle United.

Meerdere ploeggenoten en stafleden van Hatayspor, waaronder Bertug Yildirim, Kerim Alici en Burak Öksüz zijn inmiddels gered, maar Atsu en technisch directeur Taner Savut zouden nog onder het puin liggen. De pogingen om hen te bevrijden zijn in volle gang.

Atsu vertolkte zondagavond nog een heldenrol voor Hatayspor door als invaller in de 97ste minuut de winnende goal te maken tegen Kasimpasa (1-0). Nu wordt in het zwaar getroffen gebied gevreesd voor zijn lot.

Het epicentrum van de aardbeving, die een kracht van 7.8 had, lag in de buurt van de stad Gaziantep in het zuidoosten van Turkije. Er zijn tientallen naschokken geweest. Het dodental in Turkije loopt hard op en ook over de grens in Syrië zijn al enkele honderden slachtoffers gevallen.

De clubs in Turkije, die voorlopig niet in actie zullen komen, betuigen sinds de beving massaal hun medeleven. Ook Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü, zeventienvoudig Turks international, laat weten dat hij in zijn gedachten bij de slachtoffers en nabestaanden is. Hetzelfde doet Fortuna Sittard-spits Burak Yilmaz.