FC Twente rekent op transfer: 'Zou me niet verbazen als PSV en Ajax nog komen'

FC Twente rekent op transfer: 'Zou me niet verbazen als PSV en Ajax nog komen'

7 februari - 11:32
56

Jan Streuer, technisch directeur bij FC Twente, had niet verwacht dat Feyenoord in de slotdagen van de transferperiode voor een derde keer zou aankloppen voor Ramiz Zerrouki. Voor de directeur behoorde een verkoop van de controleur niet meer tot de mogelijkheden.

"Als je dan op de laatste dag toch nog komt aankloppen, is dat voor ons behoorlijk vervelend", laat Streuer optekenen door Voetbal International. "En dan weet je zelf ook wel dat dat weinig zin heeft. Wout Brama is geblesseerd, als Ramiz was vertrokken hadden we nog twee spelers overgehad voor twee posities. Dat kan toch niet?"

Streuer benadrukt dat het 'héél begrijpelijk' is dat Twente Zerrouki binnenboord heeft gehouden. "Het was een stuk gemakkelijker geweest als dit verhaal van de zomer had gespeeld. Deze aanbieding, dit bedrag: dan waren we er wel uitgekomen." Er is in januari nooit onderhandeld over een Rotterdams bod van acht miljoen euro. "Zo concreet zijn we nooit geworden. Zij wilden dat wij een bedrag zouden noemen. Maar wij stonden niet te springen om te verkopen."

"Ik kan Zerrouki alleen maar complimenten geven voor de manier waarop hij zich heeft opgesteld", aldus Streuer. "Hij laat wel blijken dat hij teleurgesteld is. Dat mag ook, geen enkel probleem. Maar hij laat ook zien dat hij een echte prof is." De directeur is ervan overtuigd dat Zerrouki er niet slechter van wordt. "Het zal me niets verbazen als PSV en Ajax ook nog voor hem komen, of buitenlandse clubs. Zijn contract loopt volgend jaar af, we hebben nog een optie tot 2025. Maar ik ga ervan uit dat hij komende zomer een mooie transfer gaat maken."

Geloofwaardigheid
Over het laatste bod van Feyenoord heeft Twente niet meer serieus nagedacht. "Nee, want het ging eigenlijk ook niet meer om het geld. Het ging om de geloofwaardigheid. We hadden al twee keer gezegd: We doen het niet. Als je dan op het laatste moment opeens wél meewerkt en je kunt geen andere speler terughalen, dan begrijpen de supporters er niks meer van. We hebben dus ook helemaal niet meer onderhandeld. Wij konden het niet maken naar buiten toe, naar de hele club, om Ramiz nog te verkopen omdat hijzelf dat graag wilde."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie