Manchester United toont karakter: ploeg van Ten Hag komt terug en pakt punt

08-02-2023 22:59
46

Manchester United en Leeds United hebben woensdagavond de punten gedeeld. Hoewel de ploeg van trainer Erik ten Hag al vroeg op achterstand kwam, wist het zich uiteindelijk toch knap terug te knokken. Het werd 2-2.

Leeds United, dat deze week afscheid nam van trainer Jesse Marsch, kende een droomstart in Old Trafford. Het was Wilfried Gnonto die de score na één minuut al opende na een vloeiende combinatie met Patrick Bamford: 0-1. Niet veel later moest Luis Sinisterra het veld verlaten, nadat hij een spierblessure opliep. Crysencio Summerville kwam voor hem.

Na nog geen 20 minuten gespeeld te hebben, werd ook Pascal Struijk naar de kant gehaald. Hij kreeg een enorm harde poeier van Marcus Rashford in zijn gezicht, waardoor de centrumverdediger even gedesoriënteerd leek. Hoewel Manchester United in de tweede fase van de eerste helft gevaarlijker werd, moest het blijven oppassen voor de snelle counters van Leeds.

The Peacocks zetten Old Trafford op zijn kop door vroeg in de tweede helft 0-2 te maken. Het was invaller Summerville die een eigen doelpunt van Raphaël Varane forceerde. Het leek helemaal mis te gaan voor The Red Devils.

Tot de 62ste minuut, toen de in bloedvorm verkerende Rashford voor de aansluitingstreffer zorgde na een bekeken voorzet van Diogo Dalot: 1-2. Jadon Sancho schoot niet veel later 2-2 binnen met een venijnig schot dat onder keeper Illan Meslier doorging. Er was nog 20 minuten om nog een overwinning uit het vuur te slepen.

Manchester United maakte nog aanstalten om de overwinning te pakken, maar de beslissende 3-2 bleef uit. The Manucians staan derde in de Premier League. Manchester City en koploper Arsenal kunnen uitlopen.