Verwarring na bizar en historisch bekerduel: 'Weet niet wat ik moet zeggen'

Verwarring na bizar en historisch bekerduel: 'Weet niet wat ik moet zeggen'

09-02-2023 00:12 Laatste update: 01:06
104

Orkun Kökcü weet niet zo goed wat hij moet zeggen, na de bekerthriller tussen Feyenoord en NEC. Alles wat kon gebeuren gebeurde in de wedstrijd, die Feyenoord na penalty's won. Kökcü laat zich ook uit over de droevige situatie in Turkije.

Het duel tussen Feyenoord en NEC eindigde uiteindelijk in 4-4, waarna de Rotterdammers op strafschoppen wonnen. NEC-keeper Mattijs Branderhorst verrichtte een recordaantal van 23 reddingen, waardoor hij complimenten kreeg van Kökcü. "Hij had heel veel ballen, dat blijft wel bij", zegt Kökcü tegen ESPN. "Na de penaltyserie heb ik hem ook verteld dat hij echt fantastisch heeft gekeept. "

Daarna wordt Kökcü ermee geconfronteerd dat Feyenoord maar liefst vijftig schoten loste, wat ook een record is. "Was dit de eerste keer in het Nederlandse voetbal? Dan zijn we daar nu bekend mee als Feyenoord. Er komt dan natuurlijk wel frustratie, als hij (Branderhorst, red.) zo goed keept. Ik weet eigenlijk niet eens wat ik moet zeggen, dit was een hele rare wedstrijd. Met het oog op komende zondag gaat dit natuurlijk wel in de benen zitten. We moesten het gewoon afmaken, maar NEC heeft het ook gewoon goed gedaan."

Turkije
Kökcü, die de Turkse nationaliteit heeft en ook international van het land is, vertelt tot slot over de situatie in het land. Er zijn duizenden gewonden en doden door de aardbevingen die daar plaatsvonden. "Wij als Turken zijn heel hecht, dus het doet iets met je. Iedereen voelt voor mij als familie, dus dat komt hard aan. Ik heb nu twee dagen gehad om het een plekje te geven, maar ik probeer vanaf hier te helpen door op social media te posten dat mensen kunnen doneren of zoeken onder het puin. Je probeert van alles, maar je weet ook dat er heel weinig in je eigen handen ligt. Dat maakt het extra frustrerend."