Van Hanegem waarschuwt Feyenoord-spelers: 'Ze denken: wij zijn echt goed'

Van Hanegem waarschuwt Feyenoord-spelers: 'Ze denken: wij zijn echt goed'

10-02-2023 18:42
111

Willem van Hanegem maakt zich enige zorgen om Feyenoord na de moeizame bekerzege op NEC. De Kromme bespeurt gemakzucht in het elftal van Arne Slot en denkt dat de spelers iets te veel in zichzelf zijn gaan geloven door de koppositie.

De Rotterdammers kwamen woensdag met 0-2 achter, maar knokten in blessuretijd terug tot 2-2. In de verlenging vielen vervolgens nog twee doelpunten aan beide zijden. Het was om te lachen. In je eigen stadion mag geen tegenstander vier goals maken", reageert Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "En als je een paar minuten voor tijd eenmaal voor komt, dan kan het niet waar zijn dat het alsnog gelijk wordt. Ook al speel je als een drol, dat mag je niet gebeuren."

Van Hanegem wijt de moeizame start tegen NEC aan gemakzucht. Mede daardoor liet Feyenoord volgens hem ook al punten liggen in de Eredivisie-duels met FC Utrecht, FC Twente, Ajax en PSV na de winterstop. "Spelers denken: Wij zijn echt goed. Maar dat vind ik dus al een aantal wedstrijden niet. Speel om te winnen!", luidt zijn advies.

Feyenoord speelt zondag de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.