Ajax-bewering ontkracht: Ik dacht dat er verplichte optie tot koop was

Ajax-bewering ontkracht: "Ik dacht dat er verplichte optie tot koop was"

10-02-2023 19:28
113

Ajax is niet verplicht om Lorenzo Lucca na dit seizoen over te nemen van Serie B-club Pisa. Dat stelt clubwatcher Mike Verweij, die terugkomt op zijn bewering over de Italiaanse spits van een week geleden.

Lucca speelt op huurbasis in Amsterdam. Ajax betaalde Pisa een huursom van één miljoen euro en bedong een optie tot koop van naar verluidt tien miljoen euro. Verweij had berichten gehoord dat die koopoptie verplicht is, maar dat blijkt niet zo te zijn.

"Ik dacht dat er een verplichte koopoptie op Lucca was", vertelt De Telegraaf-verslaggever in de voetbalpodcast van de krant. "Ik ben door iemand gebeld die kon aantonen dat het niet zo is. Hij wordt gehuurd en Ajax kan hem wel kopen voor tien miljoen, maar of ze dat gaan doen betwijfel ik. Dan moet hij nog heel veel belangrijke doelpunten maken en ze de Champions League inkoppen. Misschien dat ze het dan doen, maar het hoeft niet."

Lucca vertolkt slechts een bijrol bij de Nederlandse kampioen. De 22-jarige Italiaan speelde pas 109 minuten in de Eredivisie, verspreid over tien invalbeurten. Hij scoorde tegen PSV (1-2) en Vitesse (2-2) en gaf eind januari een assist tegen FC Volendam (1-1).