Jansen geniet van winteraanwinst Mijnans: 'Meester in het hanteren van de eenvoud'

Jansen geniet van winteraanwinst Mijnans: 'Meester in het hanteren van de eenvoud'

10-02-2023 23:57
47

Sven Mijnans lijkt zijn draai snel te hebben gevonden bij AZ. De middenvelder, die deze winter overkwam van Sparta Rotterdam, had vrijdagavond een groot aandeel in de 5-0 zege op Excelsior. Trainer Pascal Jansen is enorm te spreken over zijn nieuwe aanwinst.

Mijnans tekende voor de eerste AZ-treffer, maakte ook de 3-0 en leverde twee assists af. "Het is heerlijk om in zo’n voetballend elftal te spelen", zo laat hij weten aan ESPN. "Ik haal veel plezier uit dit soort spel. Ik krijg er veel energie van en mijn speelstijl past heel goed. Dit team heeft een lopende tien nodig, ik denk dat ik drie rol heel goed kan invullen."

"Ik ben heel erg te spreken over Sven", aldus een tevreden Jansen. "Ik zei ook tegen mijn collega’s op kantoor dat het bijzonder is om te zien hoe hij zich heeft aangepast in zo’n korte tijd. Hij is een meester in het hanteren van de eenvoud, van de logische en meest ritmische keuzes die je kan maken. Ik ben er heel blij mee en het is ook mooi dat hij op het scorebord kwam met een assist en twee goals."

Door de overwinning is AZ in ieder geval even koploper van de Eredivisie. Feyenoord kan die koppositie zondag bij een overwinning op sc Heerenveen weer heroveren. Volgende week staan de twee clubs tegenover elkaar in De Kuip. "Het is wat het is. Er zijn er nog wel een paar te gaan. Wij hebben onze wedstrijd van dit weekend gehad en dan gaan we rustig kijken wat de anderen doen."