Mysterieuze Xavi Simons: 'Ik weet niet wat er in vijf maanden gebeurt'

Mysterieuze Xavi Simons: 'Ik weet niet wat er in vijf maanden gebeurt'

11-02-2023 22:20 Laatste update: 23:13
163

Xavi Simons nam PSV zaterdag bij de hand tijdens de ruime zege op FC Groningen in de Eredivisie. De negentienjarige aanvallende middenvelder scoorde op prachtige wijze en gaf een assist, maar over zijn toekomst in Eindhoven liet hij zich niet in de kaarten kijken.

Simons heeft het de laatste weken op zijn heupen bij PSV en geniet dan ook met volle teugen. "Het is mijn leven, ik heb niks anders. Ik ben geboren om te voetballen, dat heeft mijn broer mij altijd verteld. Ik geniet van het spelletje", zegt hij tegen ESPN. Door de komst van Thorgan Hazard begon hij tegen Groningen als aanvallende middenvelder. "Mijn favoriete positie is als 'tien. Maar ik krijg een vrije rol van de trainer. Ik geniet gewoon, op welke positie ik ook speel."

Genieten wil Simons voorlopig blijven doen. Hij ontwijkt vragen van Hans Kraay over zijn clausule, die hem na dit seizoen in staat stelt om terug te keren naar Paris Saint-Germain voor twaalf miljoen euro. PSV probeert daarom om zijn contract te vernieuwen. "Kijk, ik geniet nu hier. Ik ben ontzettend trots dat ik hier mag spelen en heb voor vijf jaar hier een contract getekend. Dat is het probleem niet. We zullen zien, we weten niet wat er gebeurt in de toekomst. Ik weet niet wat er in vier, vijf maanden gebeurt. Maar ik ben erg blij hier en wil gewoon trophy's winnen."

Simons stond ook stil bij de emotionele avond in het Philips Stadion vanwege het eerbetoon aan PSV-perschef Thijs Slegers. "Dit was honderd procent voor Thijs", stelt de spelmaker over de 6-0 zege. "Het was een lekkere dag. Ik heb kunnen scoren, een assist kunnen geven. Ik schiet 'm lekker binnen, raakte de bal echt goed. Ideeën ontstaan snel in mijn hoofd en dan probeer ik het uit te voeren. Of het nou goed of fout gaat, ik blijf het proberen."