Blind doet Oranje-boekje open: 'Mede door concurrentie werd hij niet opgeroepen'

Blind doet Oranje-boekje open: 'Mede door concurrentie werd hij niet opgeroepen'

13 februari - 11:12
55

Vooral door de concurrentie heeft Jeremiah St. Juste onder Louis van Gaal niet in het Nederlands elftal gespeeld. Dat vertelt Danny Blind, die de verdediger meerdere keren bekeek.

St. Juste werd door Frank de Boer een keer opgeroepen voor Oranje, maar zijn debuut maakte hij nooit. Van Gaal deed namelijk geen beroep op de stopper van Sporting Portugal. Recent liet St. Juste weten dat hij onder Ronald Koeman voor zijn kans wil gaan bij het Nederlands elftal. "Ik heb hem bij Mainz al een aantal keer bekeken voor het Nederlands elftal", begint Blind in de studio van Ziggo Sport. "Toen speelde hij in een vijfmansdefensie ook al vrij behoorlijk."

"In het doordekken is hij nog wel eens druistig, vind ik. Hij kan het wel, maar moet het nog verbeteren", gaat de voormalig assistent van Van Gaal verder. "Zijn snelheid is wel een wapen, daarmee kan hij heel veel compenseren. Dat is voor een verdediger een absolute pre. Om bij Oranje te kunnen komen, moet dat doordekken dus met name beter. Hij is enorm gedreven, maar je moet weten wanneer je helemaal door moet gaan of de zaak op moet houden."

"Maar de concurrentie was de allerbelangrijkste reden dat hij niet werd opgeroepen", is Blind duidelijk. "Met De Vrij, Timber, Van Dijk en De Ligt... Noem ze allemaal maar op, dan is het niet makkelijk. Maar ik vind het wel heel positief dat hij de stap naar Sporting heeft gemaakt om die kloof met het Nederlands elftal te verkleinen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie