Xavi spreekt over Frenkie de Jong, Erik ten Hag en Manchester United

Xavi spreekt over Frenkie de Jong, Erik ten Hag en Manchester United

15-02-2023 13:28
6

Ondanks dat het voor FC Barcelona 'maar' de Europa League is, zorgt trainer Xavi ervoor dat zijn spelers tot de tanden toe gewapend zijn tegen Manchester United. Op de vooruitblikkende persconferentie ging het onder meer over de wedstrijd, maar ook over Frenkie de Jong en Erik ten Hag.

"Hij is een geweldige trainer", begint Xavi over Ten Hag. "De situatie bij United omdraaien was niet eenvoudig. Hij maakt varianten in aanval en verdediging en die werken heel goed. Hij is een aanvallende trainer en dat laat hij in bijna elke wedstrijd zien."

Xavi is blij dat hij tegen Manchester United kan beschikken over De Jong, die gelinkt werd aan een vertrek bij Barcelona. "Hij was heel duidelijk tegen me en wilde bij Barça blijven. Ik ben erg blij met hem en hij bevindt zich op een geweldig moment. Hij heeft het naar zijn zin op het veld, dat is het belangrijkste."

Barcelona en Manchester United treffen elkaar donderdag in Camp Nou, maar Xavi denkt niet dat het tweeluik daar beslist wordt. "Er zal veel worden beslist op Old Trafford. Ik zie twee zeer 'dichte' wedstrijden. Het is jammer dat we de terugwedstrijd thuis niet spelen. Ik denk niet dat we favoriet zijn."