Te Wierik: 'Ik zat met hartslag van driehonderd laatste tien minuten te kijken'

Te Wierik: 'Ik zat met hartslag van driehonderd laatste tien minuten te kijken'

18-02-2023 21:46
23

Mike te Wierik had zich zijn terugkeer in de Euroborg iets anders voorgesteld. De verdediger van FC Emmen kreeg na 73 minuten zijn tweede gele kaart in het duel met zijn oude club FC Groningen.

Te Wierik raakte Tomas Suslov op de enkel en werd van het veld gestuurd door arbiter Serdar Gözübüyük. Met dat scenario had hij vooraf geen rekening gehouden. "Nee, gelukkig niet. Het had nog beroerder kunnen zijn als je had verloren", zegt hij bij ESPN. "Natuurlijk is dit frustrerend. Ik heb mijn excuses aangeboden in de kleedkamer. Iedereen zei: doe normaal alsjeblieft, dat is niet nodig. Alleen zo voelt het wel."

Wedden

Meer odds

Na de rode kaart van Te Wierik was het overleven voor de ploeg van coach Dick Lukkien. "Ik zat de laatste tien minuten met een hartslag van driehonderd de wedstrijd te kijken. Ik dacht: het zal toch niet dat we gaan verliezen? Gelukkig hebben de jongens het ontzettend goed gedaan. Het momentum lag meer bij ons in de tweede helft, maar na de rode kaart was het billenknijpen en knokken voor een punt."

Emmen was uiteindelijk de morele winnaar door het 1-1 gelijkspel. De Drentse club behoudt een voorsprong van drie punten op Groningen.