Milan zegeviert in Berlusconi-derby, Dumfries levert bijdrage aan Inter-winst

Milan zegeviert in Berlusconi-derby, Dumfries levert bijdrage aan Inter-winst

18-02-2023 23:18
5

AC Milan heeft een belangrijke slag geslagen richting kwalificatie voor de Champions League. Op bezoek bij Monza werd er met 0-1 gewonnen. Internazionale, waar Denzel Dumfries aan de basis stond openingsgoal, won ook.

Monza - AC Milan
Zlatan Ibrahimovic zat opnieuw bij de selectie voor het duel met Monza, dat geleid wordt door Silvio Berlusconi. De 86-jarige Italiaan bepaalde tussen 1986 en 2017 het beleid bij de Rossoneri. Milan had de Zweedse spits niet nodig om tot scoren te komen. 

Nadat Rafael Leão dicht bij de openingstreffer was, vond Junior Messias alsnog het net. De Braziliaanse vleugelaanvaller schoot met links knap raak uit de draai. Die treffer van Milan, dat afgelopen dinsdag ook al Tottenham Hotspur in de Champions League versloeg, bleek genoeg. De regerend landskampioen heeft nu 44 punten en staat derde.

Internazionale - Unidese
Ook Inter heeft zaterdagavond drie punten bijgeschreven. Dumfries versierde na twintig minuten spelen een strafschop, waarna Romelu Lukaku in twee pogingen (de penalty moest opnieuw genomen worden vanwege te vroeg uitkomen van Udinese-doelman Marco Silvestri) raak schoot. 

Udinese kwam uit het niets op 1-1 via Sandri Lovric, maar moest na rust toch buigen. Henrikh Mkhitaryan maakte in de 73e minuut de 2-1, op schitterende wijze. Het slotakkoord was van Lautaro Martínez, die koelbloedig afrondde. Inter heeft nu 47 punten, vijftien minder dan de ongenaakbare kampioensfavoriet Napoli.