La Liga zet Barça-preses Laporta onder druk: 'Dan vind ik dat hij moet aftreden'

La Liga zet Barça-preses Laporta onder druk: 'Dan vind ik dat hij moet aftreden'

20-02-2023 23:08
39

La Liga-voorzitter Javier Tebas zet FC Barcelona-preses Joan Laporta flink onder druk. Het Openbaar Ministerie in Spanje onderzoekt momenteel de vermeende frauduleuze betalingen van de Catalanen en Tebas vindt dat Laporta moet opstappen als die geen betere verklaring heeft.

Barcelona zou vanaf zes miljoen euro aan een bedrijf van de voormalige vicevoorzitter van de scheidsrechterscommissie van het land, José Maria Enriquez Negreira, hebben betaald. "Als Laporta dit niet goed kan verklaren, vind ik dat hij moet aftreden", zegt Tebas op een ingelast persmoment over nieuwe salarislimieten, geciteerd door SPORT

"Hij heeft nu een oppervlakkige verklaring afgelegd, waarin het lijkt alsof alle voetbalclubs dit deden. Ik zou dit graag opgehelderd zien worden, ook al is het in het verleden gebeurd", vervolgt de voorzitter, die de situatie rondom Barcelona zorgelijk acht voor de Spaanse competitie. "De schade die wordt toegebracht aan het profvoetbal is groot. We gaan samenwerken met het OM. We hebben al een brief geschreven met informatie die het onderzoek kan helpen."

Tebas benadrukt dat La Liga het onderzoek eigenhandig gaat voortzetten, wanneer het OM in Spanje geen reden ziet om aangifte te doen tegen Barcelona.